Koulutukset

psykologi selma gaily-luoma

Koulutan ammattilaisia erityisesti itsetuhoisuuden puheeksiottamiseen, arviointiin ja hoitoon liittyvissä teemoissa. Syvällinen perehtyneisyys aiheeseen mahdollistaa osallistujien tarpeiden mukaan räätälöidyt koulutukset.

Koulutuksissa tiivistän tutkittua tietoa heti työssä hyödynnettävään, käytännönläheiseen muotoon. Tavoitteena on aina ammattilaisen tietojen ja taitojen lisääntymisen lisäksi osallistujien työhyvinvoinnin vahvistuminen. Tässä koulutukset ovat palautteen mukaan myös onnistuneet.

Ota yhteyttä ilmoittautuaksesi tulossa oleviin koulutuksiin tai sopiaksesi tiimillesi tai tapahtumaasi sopivasta! 

Tarjoan myös työnohjausta ammattilaisille erityisesti liittyen itsemurhavaarassa olevien asiakkaiden kanssa työskentelyyn.

AVOIMET koulutukset

Turvasuunnittelu itsetuhoisuuden hoidossa: miksi ja miten?

Sote-ammattilaisille suunnattu webinaari 19.4.2024 klo 9-11.30

Alta löydät nostoja aiempien koulutusten palautteista sekä puheenvuoroistani itsetuhoisuuteen ja mielenterveystyöhön liittyen.

podcast-vierailuja

Syyskuussa 2022 keskustelimme psykopodiaa-podcastissa MIELI ry:n Itsemurhien ehkäisykeskuksen Frans Hornemanin kanssa itsetuhoisuudesta ja itsemurhien ehkäisystä. Psykopodiaa-podcast: Itsetuhoisuus ja itsemurhien ehkäisy

Lokakuussa 2022 vierailin ammattilaisille suunnatussa Minduu-podcastissa. Minduu-podcast: Itsemurhavaarassa olevan kohtaaminen

Kuinka yleisiä itsetuhoiset ajatukset ja teot ovat? Millaisia reaktioita itsetuhoisuus usein muissa ihmisissä aiheuttaa? Miksi apua kannattaa sinnikkäästi hakea?

Muun muassa näistä teemoista keskustelimme Sinnu-podcastissa huhtikuussa 2021. Tämä podcast on kuunneltavissa Spotifyssa tai katseltavissa ohessa.

tieteellisiä julkaisuja

”How Do Health Care Services Help And Hinder Recovery After a Suicide Attempt? A Qualitative Analysis of Finnish Service User Perspectives”

Itsemurhaa yrittäneiden suomalaisten hoitokokemuksia käsittelevä tutkimusartikkeli on yllä olevan linkin kautta vapaasti ladattavissa ja jaettavissa. Artikkeli on osa väitöstutkimustani.

”Client-reported impact of the Attempted Suicide Short Intervention Program” 

Itsemurhaa yrittäneiden suomalaisten Linity-interventioon liittyviä kokemuksia käsittelevä tutkimusartikkeli on yllä olevan linkin kautta vapaasti ladattavissa ja jaettavissa. Artikkeli on osa väitöstutkimustani. Linity on käytössä MIELI ry:n Itsemurhien ehkäisykeskuksissa ja Kriisikeskuksissa eri puolilla Suomea

”Itsemurhaa yrittäneiden kokemukset ammattilaisen apuna”

Lääkärilehdessä ilmestynyt suomenkielinen katsaus on vapaasti luettavissa yllä olevan linkin takana. 

puheenvuoroja

Psykologit Yrittäjinä 2020 -tapahtuman teemana oli vaikuttaminen.

Pidin päivän päätteeksi VISIOT-puheenvuoron, jossa esitin kollegoille pyynnön: puretaan stigmaa ja autetaan toisiamme olemaan rohkeasti inhimillisiä ammattilaisinakin.

Voit katsella puheenvuoron videolta tai lukea pyynnön täältä.

Mielenterveys tehdään yhdessä.