Koulutukset
Koulutan ammattilaisia erityisesti itsetuhoisuuden puheeksiottamiseen, arviointiin ja hoitoon liittyvissä teemoissa. Syvällinen perehtyneisyys aiheeseen mahdollistaa osallistujien tarpeiden mukaan räätälöidyt koulutukset.
Koulutuksissa tiivistän tutkittua tietoa heti työssä hyödynnettävään, käytännönläheiseen muotoon. Tavoitteena on aina ammattilaisen tietojen ja taitojen lisääntymisen lisäksi osallistujien työhyvinvoinnin vahvistuminen. Tässä koulutukset ovat palautteen mukaan myös onnistuneet.
Tarjoan myös työnohjausta ammattilaisille erityisesti liittyen itsemurhavaarassa olevien asiakkaiden kanssa työskentelyyn.
Ota yhteyttä sopiaksesi tiimillesi tai tapahtumaasi sopivasta koulutuksesta tai muusta yhteistyöstä!
Itsetuhoisen asiakkaan auttaminen – tietoa ja työkaluja sote-ammattilaisille
Webinaari sote-ammattilaisille 21.3.2025 klo 12-15, järjestäjänä Psyedu.
Alta löydät nostoja aiempien koulutusten palautteista sekä puheenvuoroistani itsetuhoisuuteen ja mielenterveystyöhön liittyen.
Väittelin Jyväskylän yliopistosta psykologian tohtoriksi 14.9.2024.
Väitöskirjani otsikolla ”Co-constructing recovery in suicidal crises: Service users’ perspectives on healthcare and crisis services after a suicide attempt” tarkasteli itsemurhaa yrittäneiden aikuisten kokemuksia saamastaan hoidosta. Väitöskirja löytyy vapaasti luettavaksi täältä.
Väitöstilaisuuden tallenne löytyy täältä. Väitöstilaisuuden kieli oli englanti, mutta lektion pidin suomeksi.
Syyskuussa 2022 keskustelimme psykopodiaa-podcastissa MIELI ry:n Itsemurhien ehkäisykeskuksen Frans Hornemanin kanssa itsetuhoisuudesta ja itsemurhien ehkäisystä. Psykopodiaa-podcast: Itsetuhoisuus ja itsemurhien ehkäisy
Lokakuussa 2022 vierailin ammattilaisille suunnatussa Minduu-podcastissa. Minduu-podcast: Itsemurhavaarassa olevan kohtaaminen
Kuinka yleisiä itsetuhoiset ajatukset ja teot ovat? Millaisia reaktioita itsetuhoisuus usein muissa ihmisissä aiheuttaa? Miksi apua kannattaa sinnikkäästi hakea?
Muun muassa näistä teemoista keskustelimme Sinnu-podcastissa huhtikuussa 2021. Tämä podcast on kuunneltavissa Spotifyssa tai katseltavissa ohessa.
”Itsemurhaa yrittäneiden kokemukset ammattilaisen apuna”
Lääkärilehdessä ilmestynyt suomenkielinen katsaus on vapaasti luettavissa yllä olevan linkin takana.
Itsemurhaa yrittäneiden suomalaisten hoitokokemuksia käsittelevä tutkimusartikkeli on yllä olevan linkin kautta vapaasti ladattavissa ja jaettavissa. Artikkeli on osa väitöstutkimustani.
”Client-reported impact of the Attempted Suicide Short Intervention Program”
Itsemurhaa yrittäneiden suomalaisten Linity-interventioon liittyviä kokemuksia käsittelevä tutkimusartikkeli on yllä olevan linkin kautta vapaasti ladattavissa ja jaettavissa. Artikkeli on osa väitöstutkimustani. Linity on käytössä MIELI ry:n Itsemurhien ehkäisykeskuksissa ja Kriisikeskuksissa eri puolilla Suomea.
Itsemurhaa yrittäneiden toipumiseen liittyvää toimijuutta tarkasteleva tutkimusartikkeli on yllä olevan linkin kautta vapaasti ladattavissa ja jaettavissa. Artikkeli on osa väitöstutkimustani.
Psykologit Yrittäjinä 2020 -tapahtuman teemana oli vaikuttaminen.
Pidin päivän päätteeksi VISIOT-puheenvuoron, jossa esitin kollegoille pyynnön: puretaan stigmaa ja autetaan toisiamme olemaan rohkeasti inhimillisiä ammattilaisinakin.
Voit katsella puheenvuoron videolta tai lukea pyynnön täältä.